Κοτόπουλο βραστό με αμύγδαλο Μιλανέζα
Υλικά για 4 άτομα
1κιλό κοτόπουλο βρασμένο(σε 2 φύλλα δάφνης, 4 γαρύφαλλα)1 κρόκος αυγού
400ml γάλα
400ml ζωμός από το βρασμένο κοτόπουλο
Χυμό από 1 λεμόνι
50 ml ελαιόλαδο
Αφαιρείτε από το βρασμένο κοτόπουλο την πέτσα και το κόβετε σε κύβους. Το βάζετε σε μια κατσαρόλα με το γάλα και το αμύγδαλο και το αφήνετε να πάρει μια βράση. Το σουρώνετε και κρατάτε το γάλα ζεστό σε μια κατσαρόλα χώρια. Σε ένα ταψί ανακατεύετε το ρύζι με το κρεμμύδι και το λάδι και το αφήνετε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε το κοτόπουλο, το αμύγδαλο και τον ζωμό, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να ψηθούν στους 160 βαθμούς για 25 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το ρύζι όλο τον ζωμό. Σε ένα μπολάκι αραιώνετε το κορν φλαουρ με λίγο νερό και το αδειάζετε στην κατσαρόλα με το γάλα, μόλις πήξει ελαφρώς το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τον κρόκο αυγού με το λεμόνι και αλατοπιπερώνετε. Θα περιχύσετε το ταψί σας με την κρέμα και θα φουρνίσετε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 1 ώρα και 15 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 40 λεπτά
Πατάτες και κουνουπίδι με φρέσκια τομάτα και κανέλα
Υλικά για 4 άτομα
500γρ. πατάτες καθαρισμένες κ κομμένες κυδωνάτες800γρ. κουνουπίδι
Χυμό από 2 λεμόνια
4γρ. κανέλα τριμμένη
200ml χυμό ντομάτας
50 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Πλένετε το κουνουπίδι, το κόβετε σε μπουκίτσες και το βράζετε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μισοβράσει, το στραγγίζετε και το διατηρείτε ζεστό. Κάνετε το ίδιο και με τις πατάτες. Σε μια λεκάνη ανακατεύετε προσεκτικά το κουνουπίδι με τις πατάτες, το μισό λεμόνι, το λάδι, τον χυμό ντομάτας, την κανέλα και αλατοπιπερώνετε. Αδειάζετε το φαγητό σε ένα ταψί ή γάστρα, το σκεπάζετε και φουρνίζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 30-35 λεπτά. Σερβίρετε και ραντίζετε με το υπόλοιπο λεμόνι.
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 30 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 1 ώρα
Υλικά για 4 άτομα
4 μπανάνες2 πορτοκάλια
200 ml γλυκό λευκό κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε τα πορτοκάλια και τα κόβετε σε ομοιόμορφες λεπτές φέτες. Τα βράζετε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το κρασί μέχρι να μείνει το 1/3 του κρασιού. Βάζετε το πορτοκάλι σαν βάση σε ατομικές φορμίτσες φούρνου. Ανακατεύετε την μπανάνα με το αμύγδαλο και το κρασί που μου έχει απομείνει, το αδειάζετε στα φορμάκια και τα ψήνετε στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσει η μπανάνα και το αμύγδαλο αποκτήσει χρυσαφί χρώμα.
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 45 λεπτά
No comments:
Post a Comment